Tartaletky plněné vanilkovém krémem s ovocem

Tartaletky plněné vanilkovém krémem s ovocem

Musím přiznat, že na tyhle tartaletky jsem opravdu pyšná! Tartaletky samotné jsem měla již předpřipravené na mrazáku a stačilo je jen vyndat (viz výše). Co se týče vanilkového krému, tak jsem dlouho tápala – našla jsem spoustu receptů jak udělat originální cukrářský krém, ale byla jsem poněkud vyděšená z postupu, že bych do horkého mléka měla zašlehávat žloutky. Měla jsem strach, že z toho budu mít míchaná vajíčka. Tak jsem zatím pro první pokus zvolila krém z pudinku. Sice také bylo potřeba přivést mléko k varu, ale zašlehával se tam pouze pudink. Problém nastal, když jsem do krému měla zamíchat šlehačku. Krém jsem vyndala z balkonu, ušlehala šlehačku a chtěla jsem to smíchat, ovšem ouha. Krém byl ztuhlý na konzistenci pudinku a nešlo jakkoliv smíchat. Nakonec jsem musela šlehačku s krémem přendat do jiné nádoby a vyšlehat to společně pomocí ručního mixéru. Naštěstí to opravdu fungovalo, takže jsem mohla krém přenést do cukrářského pytlíku a naplnit již rozmrzlé tartaletky. Nahoru jsem poté dala ovoce, potřené glazurou z meruňkového džemu (viz recept vikendovepeceni.cz). Aby to bylo dokonalé, přidala bych ještě lístky máty nebo hroznové víno, aby tam bylo něco zeleného. Chuťově to skvělá kombinace – těsto a krém jsou sladší a kyselejší ovoce je k tomu v příjemném kontrastu.