


Kolega z práce se zmínil, že bych někdy mohla upéct shortbread sušenky – takže když jsem na Pinterestu viděla tento jednoduchý recept ze tří ingrediencí, řekla jsem si proč ne. Těsto je opravdu hodně máslové, takže při válení a vykrajování začíná postupně „téct“. Je potřeba tedy pracovat co nejrychleji. Recept je jednoduchý a stačí se ho držet, pak je úspěch zaručen. Pekla jsem sušenky na dvě várky a bohužel jeden plech jsem dala na vyšší rošt než obvykle, takže se mi sušenky trochu přismahly. Nejsou spálené, ale jsou o chlup hnědší než by měly být. Chuti to nijak ale neubralo.
Všechny troje sušenky (ruby, čokoládové i shortbread) jsem pekla do zásoby na mrazák. Jak syrové těsto, tak již upečené sušenky se dají zmrazit, jen je potřeba mezi jednotlivé sušenky dát něco (např. pečící papír), aby nepřimrzly k sobě navzájem.


