

Když jsem si objednávala zásoby čokolády z Pastry.cz, tak jsem neodolala i Ruby čokoládě, která je momentálně velkým hitem. Zajímavé info o Ruby čokoládě najdete zde: https://www.mixit.cz/blog/ruby-cokolada. Při hledání receptů na Pinterestu se nejvíce objevovaly tyto typicky americké cookies, tak jsem se rozhodla je vyzkoušet. Takovou menší nevýhodou tohoto receptu je to, že se těsto musí minimálně hodinu chladit. Takže to nelze řadit mezi rychlejší recepty. Na dávkování těsta jsem použila kopečkovač na zmrzlinu, který těsto pohodlně nabere a vyrobí stejně velké kuličky těsta. Při pečení je potřeba se držet pokynů i přes to, že sušenky vypadají poněkud nedopečeně – ony během zchladnutí ztuhnou. Jediný problémem během pečení byl fakt, že roztékající se čokoláda uvnitř těsta se přilepila na pečící papír a při sundávání sušenek z plechu trochu těsta zůstalo přilepeno.


