Bílá čokoláda s oříškovou směsí


Jak jsem zmiňovala u pekanových košíčků, zbyla mi cukrové směs, kterou jsem následně na pánvi smíchala s oříšky. Část té směsi jsem položila na pečicí papír a nechala vychladnout – je možné to chodit ukusovat. Druhou část jsem použila na výrobu „domácí“ čokolády. Ve spíži jsem měla zbytek bílá čokolády, kterou jsem si rozpustila ve vodní lázni. Následně jsem na Pinterestu našla skvělý trik – vzala jsem si od 0,5 litrového mléka krabici a uřízla tomu spodek. Vznikla z toho cca 2 cm vysoká vanička, do které jsem následně nalila rozpuštěnou čokoládu, které jsem pak vyskládala ořechy obalené v cukrové směsi. Následně jsem to dala do mrazáku ztuhnout a po dvou hodinách jsem vyndala hotovou „domácí“ oříškovou čokoládu. Z tetrapak formičky to šlo bez problémů. vyndat. Tip: na větší čokoládu by byly potřeba 2 čokolády na rozpuštění a krabice od džusu / litrového mléka.

