


dopadnout trochu lépe. K jednotlivým vrstvám:
- piškotový korpus – upečením to docela vyběhlo, ale byl trošku sušší; to se ale opravilo přidáním tvarohové vrstvy, která do piškotu pustila druhý den trochu vlhkosti
- tvarohovo-šlehačková vrstva – tady jsem udělala dva zásadní chyby, které vedly k tomu, že byla tato vrstva o něco méně kompaktní, než by měla být; zaprvé jsem si špatně vyšlehala smetanu – sice jsem mohla nádobku se šlehačkou otočit dnem vzhůru a ani se to nehnulo, ale poté, co jsem šlehačku vyndala z nádobky, tak jsem zjistila, že vespodu je to stále tekutější – tvaroh se tím tedy naředil; druhou chybou bylo moc vody použité na práškovou želatinu, která mi to také naředila; výsledkem bylo to, že tato vrstva neztuhla jak měla, ale naštěstí to 2 dny na mraze vyřešili a pak to přeci jen trochu ztuhlo 🙂
- malinová vrstva – maliny jsem použila dle receptu mražené a myslím, že to ničemu nevadilo, želatina pěkně podržela vodu z nich; vrstva mohla být rozhodně úhlednější a trochu se to prosáklo do tvarohové vrstvy, ale suma sumárum to dopadlo lépe než jsem čekala
Chuťově dortík chutnal všem, což je milé plus, ale rozhodně na tom musím do příště ještě zpracovat.


